loader

Huvud

Acne

Personlig erfarenhet: hur jag botade akne

Det är möjligt och nödvändigt att behandla akne. Var bara beredd på att det här är en lång och svår process..

Jag har behandlat akne i fyra år. Jag bytte fem hudläkare, gick till kosmetologer, spenderade mycket pengar på skönhetsprodukter och drack piller med allvarliga biverkningar. Jag har frisk hud nu.

Den här artikeln kommer att vara användbar för dig om du vill veta:

  • vad är orsaken till akne;
  • vilka läkare att kontakta;
  • hur man tar hand om ditt ansikte;
  • vilka misstag i behandlingen bör inte tillåtas.

Materialet bereddes i samarbete med en hudläkare baserat på medicinska källor.

Akne är ett hudsjukdom

Det är fel att bara betrakta akne som en estetisk defekt. Akne är ett hudsjukdom. I medicin kallas det akne eller akne..

Det finns olika stadier av akne: mild, måttlig och svår. Beroende på stadium väljer hudläkaren individuell behandling och vård för varje patient.

Acne-behandling är en lång process. Det kan ta månader eller till och med år. Klinisk förbättring inträffar först efter några månader. Du kan inte ta piller, köpa en ny kräm och vakna med ett rent ansikte.

Orsakerna till akne

Orsaker och provocerande faktorer kan kombineras olika för varje person. Korrekt aknebehandling kan ta månader. Detta är en lång process.

Enligt dermatologen R.N. Nazarov beskrivs orsakerna till utvecklingen av akne mest exakt i monografin av A.V. Samtsov "Acne and acneform dermatoses".

Orsak%
Hormonella störningar64
Genetisk predisposition38
Näring32
Felaktig hudvård29
Infektioner18
Framkallar försämring%
Påfrestning71
Hudkontaminering62
Värme och fukt54
Kosmetika46
Fysiska övningar45
Näring44

Om du inte letar efter och eliminerar orsakerna kan akne komma tillbaka om och om igen..

Min anledning

Jag ordinerades orala preventivmedel, jag drack Acnecutane och Roaccutane, som anses vara de mest effektiva behandlingarna för akne. Gjorde rengöring och peeling med en skönhetsvårdare.

Två år senare kom akne tillbaka igen. Hudläkaren skickade mig för att bli testad för första gången. Efter fyra månaders testning visade det sig att jag har kronisk tonsillit som inte kan botas.

Kronisk tonsillit är en inflammation i tonsillerna som finns i halsen. I ett hälsosamt tillstånd skyddar mandlarna kroppen från infektioner, men med tonsillit förgiftas de. Jag hade inte ont i halsen och visste inte att halsen kunde påverka hudens tillstånd.

Mina mandlar togs bort och efter en månad var all inflammation i ansiktet borta. Kronisk tonsillit var en provocerande faktor.

50% av orsakerna till akne är genetik och kronisk tonsillit.

K. m. N., hudläkare Nazarov R. N.

Vilka läkare du ska kontakta

Den första och främsta specialisten att gå till med akne är en hudläkare. Vid konsultationen ordinerar han vård och riktar patienten för test och kroppskontroller till andra läkare.

Jag bad en hudläkare se vilka läkare han hänvisade till patienter med akne.

LäkareVad kan vara fel
ÖNHKronisk tonsillit, bihåleinflammation;
stafylokock, streptokock
Gynekolog-endokrinologEndokrin patologi
PsykoterapeutNeuroser, kronisk stress
TandläkarePeriodontit, periodontit, cystor, granulom

Akne är ett psykologiskt problem

Jag kunde inte lämna huset på flera veckor, för jag skämdes för mitt ansikte. Hon tillbringade timmar framför spegeln och maskerade varje rodnad i ansiktet. Det verkade för mig att alla bara såg min akne.

Jag skämdes för att hålla arbetsmöten, kommunicerade inte med vänner och jag skämdes för att erkänna att det stör mig. Om du känner igen dig själv i något som jag har listat, kontakta en psykoterapeut. Jag drog till det sista och redan med frisk hud behandlad klinisk depression.

Problem hudvård

Vid konsultationen kommer en hudläkare att ordinera externa behandlingar för att behandla akne. Det kan vara Skinoren, Differin, Baziron eller ett annat läkemedel som har använts i minst tre månader. Det måste kombineras med medicinsk kosmetika för din hudtyp..

Felaktigt utvald vård ökar behandlingstiden. Vad som passar din vän kanske inte passar dig eller orsakar allergier på grund av individuell intolerans. Jag köpte krämer på råd från vänner och reklam, men mitt ansikte blev bara värre.

Dermatologer och kosmetologer rekommenderar att man använder medicinsk eller professionell kosmetika. Läkemedelskosmetika säljs på ett apotek och genomgår internationella kliniska prövningar, de är föremål för högre säkerhetskrav. Dessa kosmetika produceras i våra egna laboratorier, som har avancerad teknik och forskningsanläggningar. Exempel på varumärken: La Roche-Posay, Avene, Uriage, Bioderma, Vichy.

En kosmetolog-hudläkare kan välja professionella hudvårdsprodukter. Exempel på märken: Holy Land, Christina, Sweet Skin, SkinCeuticals.

Jag frågade kosmetologen vad jag skulle göra med akne.

Kosmetolog-hudläkare, överläkare på Klimova Clinic

Det finns olika typer av akne: ärr, fläckar, pigment. Och alla behöver sitt eget tillvägagångssätt. Du kan hantera dem hemma med hjälp av professionell kosmetika, som kommer att väljas av en läkare, eller med hjälp av kolskalning, plasmaliftning, foto- och neodymiumföryngring, laseråterställning på kliniken.

Vad är dåligt och vad som är bra

Det finns en myt att fet hud inte behöver fuktas. Du måste fukta: ju mer du torkar huden desto mer fet glans uppträder och porerna täpps till.

Låt oss analysera vad som är dåligt vid akne-behandling och vad som är bra.

dåligt

  • För att torka över huden - det finns ännu mer fet glans.
  • Använd oljor när de täpper till porerna.
  • Att dricka mer än två glas mjölk om dagen - mjölk framkallar inflammation.
  • Leta inte efter orsaken till akne.
  • Ofta ansiktsrengöring och peeling.
  • Sök vård från vänner, inte läkare.
  • Klämma finnar - du kan smitta.

Bra

  • Använd medicinska eller professionella kosmetika för din hudtyp.
  • Bli testad.
  • Besök läkare.
  • Övervaka näring.
  • Om du är orolig för akne, kontakta en terapeut.
  • Lita på din hudläkare.

Vad hjälpte mig

När inflammationen återkom efter två år utan akne visste jag hur svårt och lång tid det skulle ta att behandla dem..

Jag gick till läkarna, testades och testade olika typer av vård. Till slut bestämde hon sig för en operation för att ta bort tonsillerna. Jag gick till henne som en semester, för jag visste att det hela skulle ta slut.

När jag inte kunde titta i spegeln läste jag artiklar om kändisar som också har akne. För att minska min stress gjorde jag yoga och lärde mig att meditera: stress förvärrar bara hudens tillstånd.

För att rengöra huden måste du arbeta med den dagligen i flera månader. Det kommer att ta år att hålla det rent. Men akne är livlig och akne måste behandlas.

Totalt spenderade jag 150 000 rubel på akne-behandling.

Alla läkemedel som nämns i artikeln har kontraindikationer. Rådfråga läkare före användning.

12 bästa akne rättsmedel

Acne eller ACNE (akne), akne, acne vulgaris är en kronisk återkommande sjukdom i talgkörtlarna orsakad av många faktorer.

Enligt statistik förekommer utslag i ansiktet vid olika perioder i livet hos 70-90% av människorna och i åldern 14-19 hos 93%. Det vill säga att det här ämnet verkligen oroar många. De bästa lösningarna för akne kommer att diskuteras i vårt betyg.

Acne klassificering

Beroende på ålder då de uppstod:

  • Spädbarn akne (akne infantum) - uppträder i åldern 3-18 månader, lokaliserad på kinderna. Går vanligtvis på egen hand med 1-2 år.
  • Juvenil akne (tonårsakne) - uppträder vid 9-25 års ålder, den maximala toppen är 15-19 år gammal, lokaliserad i den centrala delen av ansiktet (T-zon: panna, kinder, näsa, haka). De passerar efter hormonella förändringar i kroppen eller förvandlas till vuxenakne (sent).
  • Sen akne (acne tarda) - uppträder efter 25 år, lokaliserad främst på den nedre tredjedelen av ansiktet och nacken. Nästan alltid förknippat med det hormonella systemet, försvinner ofta efter utnämningen av orala preventivmedel.
  • 1- Nästan klar hud - en liten mängd komedoner (pormaskar) och enstaka papler (utslag utan purulent huvud).
  • 2- Mild - mindre än hälften av ansiktet påverkas av komedoner, papler och pustler (utslag med purulent huvud).
  • 3- Måttlig - mer än hälften av ansiktet påverkas av ett stort antal komedoner, papler och pustler.
  • 4- Svår - hela ansiktet påverkas av ett stort antal komedoner, papler, pustler och enstaka noder (stora, djupa inflammationer)
  • 5- Mycket svår - hela ansiktet påverkas av uttalad inflammatorisk akne och knölar.

Orsaker som bidrar till förekomsten av akne (akne)

Ny forskning inom dermatovenerologi och aknebehandling antyder att inflammation är den första i utslagsprocessen, vilket kan framkallas av följande faktorer:

  • Hormoner. Ja, ja, detta är verkligen en av de vanligaste orsakerna till akne i ansiktet och kroppen. I de allra flesta fall kan du hitta en ökad nivå av androgener (till exempel dehydrotestosteron) eller helt enkelt en hög känslighet av talgkörtlarna för androgener (könshormoner). De goda nyheterna: om akne uppträdde under tonåren och är associerad med hormoner, efter 25 år och normalisering av hormonnivåer (eller orala preventivmedel, som kommer att ordineras av en gynekolog), går de i stabil remission (de verkar nästan inte). Dåliga nyheter: Akne kan förekomma efter 25 år, så kallad vuxenakne.
  • Överproduktion av talg. Fet hud - som regel börjar allt med det. Fet glans, förstorade porer. Otillräcklig rengöring - och hej, pormaskar, komedoner och akne. Även om förekomsten av fet hud ännu inte indikerar det obligatoriska utseendet (om den hormonella bakgrunden är i ordning och vården är korrekt vald). Den goda nyheten är att människor med fet hud får rynkor mycket senare än någon annan. Dåliga nyheter: om fet hud är konstant torr kommer mer talg att produceras..
  • Follikulär hyperkeratos. I huvudsak dålig rengöring och peeling av gamla (döda) celler i det övre lagret av huden. Cellerna ackumuleras och täppa till kanalen i talgkörteln, vilket skapar en plugg (förtjockning) och en anaerob (anoxisk) miljö för bakterier att växa. Kan framkalla utslag både i ansiktet och inte på kroppen. De goda nyheterna: en bra rengöringsmedel och exfolierare löser problemet. Dåliga nyheter: foundation och pulver täpper också kanaler.
  • Patogena mikroorganismer. I synnerhet Cutibacterium acnes (bakterier), tidigare Propionibacterium acnes och Demodex (kvalster). Avser villkorligt patogen flora, som normalt finns på huden. Med en ökning av antalet kan de upprätthålla och leda till akne och inflammation (även om de inte är den viktigaste orsaken). Den goda nyheten är att topiska antibiotika och antiprotozoala läkemedel fungerar bra (liksom sjukgymnastik). Dåliga nyheter: om andra problem inte löses, så inte länge.
  • Felaktig näring. Det har diskuterats och forskats mycket om detta ämne. Hittills har experter kommit till slutsatsen att vissa livsmedel och ämnen leder till akne och andra hudproblem. Dessa är mjölk (speciellt skummad) och mejeriprodukter, snabba kolhydrater (särskilt snabbmat och livsmedel med högt socker- och stärkelseinnehåll), livsmedel som innehåller stora mängder aminosyror: leucin, valin, isoleucin samt proteinskakningar (BCAA). De goda nyheterna: Om du minskar din konsumtion av ovanstående livsmedel och byter till en hälsosam kost (fler grönsaker) minskar risken för ansiktsutslag. Dåliga nyheter: Socker och stärkelse finns nästan överallt..
  • Övervikt. Ett högt kroppsmassindex (BMI) är en riskfaktor för utveckling av måttlig till svår akne hos ungdomar och unga vuxna. Övervikt och fetma är särskilt ofta förknippade med utslag hos tjejer 18-20 år gamla. De goda nyheterna: Sport och viktminskning är också bra för att bekämpa akne. Dåliga nyheter: Ofta är inte övervikt en av flera faktorer och ytterligare behandling och vård kan krävas för ett bra resultat.

För att lösa problemet med akne eller ta det i remission (ett viloperiod där det inte finns några aktiva utslag) under många år behövs en integrerad individuell strategi. Mycket ofta är det till och med en förändring av livsstilen. Den enklaste och vanligaste utgångspunkten för att hantera akne är att hitta ett bra botemedel och vårdprodukt. Inte alla kommer definitivt att fungera för dig, men något kommer definitivt att fungera..

Slutligen ges informationen om aknehjälpmedel på vår webbplats som en guide. Rätt behandling bör ordineras av en läkare! Felaktig användning av medel kan bara förvärra situationen. Om akne i ansiktet inte är ett enda problem för dig utan en allvarlig katastrof - inte självmedicinera, kontakta en specialist.

Bästa aknehjälpmedel - Topp 12

KategoriEn platsnamnBetygPris
De bästa läkande gelerna för akne1Effezel från Galderma Lab (GALDERMA)9,9 / 101 250
2Klenzit-C av Glenmark9,8 / 10800
3Azelik från Akrikhin9,8 / 10695
De bästa läkande lotionerna för akne1Zerkalin från Jadran Galenski Laboratorij9,8 / 10350
2Salicylsyra 1-2%9,7 / 1015
De bästa vårdande rengöringsmedlen för akne1Sockertvål A-NOX sockertvål från Holy Land9,8 / 101 720
2Hyseac Cleansing Cream från Uriage9,7 / 10800
3Sebium Purifying Cleansing Foaming Gel från Bioderma9,6 / 10730
4Cetaphil Dermacontrol PRO från GALDERMA Laboratory9,5 / 10922
De bästa hudvårdskrämerna för akne benägen hud1Effaclar Duo + av La Roshe-Posay9,7 / 101 122
2Cleanance Hydra Soothing Cream från Avene9,6 / 10890
Den bästa akne fläckpasta1Hyseac Pate SOS Soin Local av Uriage9,5 / 10990

De bästa läkande gelerna för akne

Effezel från Galderma Lab (GALDERMA)

Öppnar vårt betyg av de bästa gelerna för aknehjälpmedel för extern användning Effezel. Rekommenderas för behandling av akne med komedoner, papler och pustler. 1 g innehåller: 0,001 g adapalen och 0,025 g bensoylperoxid. Båda dessa ämnen ingår i guldstandarden för aknebehandling. Adapalen - ett derivat av vitamin A, kan påverka talgkörtlarna och minska produktionen av talg och bekämpar också komedoner. Bensoylperoxid - avser peroxider, har antibakteriell och keratolytisk (exfolierande) verkan. Effezel har en ganska aggressiv effekt och efter appliceringen uppträder rodnad, sveda och skalning. Detta är normalt och du måste vänta 3 veckor tills huden blir van vid.

Läkemedlet appliceras i ett tunt lager en gång om dagen, vanligtvis på natten, och undviker området runt ögon och läppar. Användningstiden är minst 3 månader (från 3 till 6 eller mer). Om hudreaktionen är för stark används läkemedlet mindre ofta tills skalningen och rodnaden försvinner, försök sedan igen. Under användningsperioden måste huden fuktas väl, använd inte irriterande läkemedel (alkoholer, syror, skal). Det torkar ut inflammation väl och minskar fläckar efter akne. Effekten kommer efter en månads användning och ökar. När du använder läkemedlet under de första månaderna uppstår utslag men försvinner mycket snabbare.

Efter att ha uppnått ett bra resultat kan du byta till användning varannan dag eller två gånger i veckan. Det enda som inte bör glömmas bort är individuell intolerans mot komponenterna (oftast bensoyl). Vid svårt ödem (men sällan) måste läkemedlet tvättas av och ett antihistamin måste drickas. Och om du är gravid, sluta använda drogen.

Det finns kontraindikationer, kontakta din läkare!

Anti-acne botemedel

Felmeddelande till administratören
Klaga på publikationen
Klaga för att kommentera

Tecken kvar: 1000

Liknande recensioner

Kommentarer 76

Jag har finnar ibland, blandad hud... mestadels enstaka finnar och öm...
inga kosmetiska märken hjälper mot akne, de kan bara reglera fettbalansen och vården.
naturligtvis behöver du: en bra gel för tvätt, tonic, lätt fuktighetskräm... det viktigaste är att de är icke-komedogena...
det är bättre att inte släpa sig med produkter som innehåller alkohol... annars kan du snabbt bli en gammal kvinna, huden tappar sitt utseende
för att bli av med finnar, måste du rensa problem i kroppen, orsaken till akne vid sjukdomar ligger.
och under behandlingen är det nödvändigt att ta bort inflammation (finnar) från ansiktet med hjälp av kraftfulla antiseptika.
Jag räddar mig själv så här:
-prickad med basiron (du bör försöka att inte applicera på huden runt finnen, annars kan det finnas irritation och skalning)
subkutan basiron med svårighet tar bort, men mot små hjälper det bra
-mot stora subkutana, inflammerade, jag blir av med kompresser av aloe juice, mycket bra stretch och läker...

Jag försökte många medel... allt detta är fortfarande det mest effektiva

God kväll, jag kan rekommendera ett beprövat botemedel mot lokala nya finnar (precis under PMS) :)
Jag använder ett annat märke av vård - jag kommer att göra ett inlägg snart, men för akne, mer exakt från dem - Shisseido från lokal inflammation:
Blemish Targeting Gel Aktuell gel för problemhud 15 ml

Från tillverkaren:
Produkten absorberas snabbt, minskar utseendet på akne, har en uppfriskande effekt.

• Innehåller salicylsyra som lugnar och mjukar upp huden.
• Förhindrar att akne uppträder.
• STÄNGER INTE Porerna.

ANVÄNDNINGSLÄGE
• Applicera omedelbart efter rengöring av huden.
• Applicera på den inflammerade huden med ett tunt lager.
• Kan användas flera gånger om dagen.

Från mig själv: det hjälper verkligen. Torkar inte huden. Det är möjligt på natten, det är möjligt under smink - omärkligt. Lämna ingen film.
Konsistensen av gelén, luktfri, om såret är öppet stickar det. Trevlig chill. Tar bort rodnad och inflammation. I allmänhet led jag i mer än ett år och hittade det här mirakel :)

Men jag rekommenderar inte någon annan avvikelse från detta märke. Han är bara inte. Paradox…

Läkemedel mot akne i ansiktet recensioner

Jag föreslår att jag delar min erfarenhet, vilken metod för att behandla akne är bäst?

2010-02-02 20:55, Masha
Och för mig är de bästa lösningarna 1) jod 2) zinksalva 3) blå lera jag använder dem när finnen plötsligt kommer ut.

2011-07-15 16:47, yana
och att blå lera är mycket bra för akne?

29/12/2011 15:13, Alina
Jag har hört talas om blå lera, men jod. många sa att det inte borde användas... åtminstone i ansiktet, det bränner huden ((och zinksalva täpper till porerna.

03/02/2014 12:08, Tanya Voskoboeva
Om du vill bli av med akne hjälper det 1) Torka av med en tinktur av bipest 2) eller tea tree-olja och minska akne, och ät mer persilja eller hugga den i en mixer och smeta ansiktet ALLA PRODUKTERNA ÄR BRA

08.02.2010 21:16, faranush
Jag gillar skinoren gel, finnar klättrar inte ens, samma effekt är med normaderm vichy

2010-02-28 03:08, Legricа
Vad jag vill säga, mitt problem började vid 20 års ålder och i mycket stor skala! Nu är jag 25, men jag kämpar fortfarande med akne. Jag försökte alla rättsmedel som listas här, förutom preventivmedel. Alla har bara en tillfällig effekt. Händerna tappar redan, ansiktet gör ont ont av inflammation, det finns inget bostadsutrymme på det. Nyligen rekommenderade en äldre kvinna att tvätta med tjärtvål, och i stället för krämer, torka av ansiktet med följande: 4 krossade levomycetin-tabletter hälls i en vanlig flaska valerian-tinktur (droppar för hjärtat), skaka det och det är det! Torka av ansiktet flera gånger om dagen. Effekten är inte värre än zinerit, baziron och allt annat som jag kastade stora pengar för. Det är lämpligt att inte använda pulver och foundation. Jag har använt det här verktyget i bara en vecka, men även mina släktingar har redan märkt resultatet. Jag hoppas verkligen att det hjälper någon lika bra som det gör mig. Samtidigt läka dina nerver;)

09.07.2011 17:36, lenok
om du behöver torka ansiktet, hur ska du läka dina nerver?

03/02/2010 23:18, Kira
Åh, det här är ett problematiskt ämne om problemhud i allmänhet. Jag använde också Vichy (hela serien av normaderms för stora pengar), och jag besöker regelbundet en kosmetolog, och skinoren, och differentiell, och basiron, och zinerit, och regetsin, och curiosin och mycket, mycket mer - allt detta HJÄLPTE INTE mig. Så snart huden har använts på två veckor, så är allt ((en billig lösning av "pratare" på ett apotek är samma botemedel)) och liknar i solstav och i handling. bara priset är cirka 30 rubel, inte 1000. Jag vill säga från mig själv. om akne har dykt upp ordentligt, då ingenstans att komma bort från dem. ett sådant problem för alla familjens ungdomar !! vad vi bara inte försökte och hur många löner vi inte spenderade på föräldraskap ((det är svårare att överleva mentalt) och jag satt på dieter och gick kurser i kosmetologi. smörj med grädde hur allt kommer att försvinna. Därför är allt väldigt individuellt.

2010-03-21 13:38, Lana
Jag rekomenderar. Alla bör gå och göra en analys i en dermatologisk apotek. Det finns en sådan kvalster, kallad DEMODEX, om det finns en på grund av den akne. Någon rådde DARSENVAL där, under inga omständigheter borde någon ha en fästing, och naturligtvis ska du inte göra ansiktsrengöring. Ett bra kosmetiskt kit skickar patienten för analys först. Jag skriver från min egen erfarenhet, jag såg en fästing med egna ögon, skräck! Du kan bota det. Råd att göra i kosmetiska kliniker CRYO MASSAGE, dvs. kallt kväve. Masker. NÄTTA ALLTID majonnäs, ketchup, mjöl och söta produkter. Och det kan också låta konstigt, men efter sömn, stryk kudden med ett varmt strykjärn. Från klockan 20-22, torka av ansiktet med 1% salicylalkohol. Det här är naturligtvis allt konstigt, men faktum. Med vänliga hälsningar, Svetlana.

26.03.2010 11:56, Natali
När det gäller DEMODEX-kvalster är detta allt skitsnack! De flesta har denna kvalster, men de lider inte av akne. Jag gick också för ungefär 5 år sedan, jag tog en analys, de hittade det, än de bara behandlade mig, standardrecept som hudläkare ger alla. Och jag behandlades med kväve, ett mycket obehagligt förfarande, det hjälpte mig inte, det var bara fruktansvärda ärr kvar, som jag fortfarande inte vet vad jag ska göra! I allmänhet är jag förtvivlad. Jag använder zinerit, alla typer av masker, det här är det enda som på något sätt hjälper! Och efter 2 års behandling litar jag inte på hudläkare!

04.08.2010 16:05, kirill
Hej))) försök att tvätta ansiktet tre gånger om dagen med 72% tvätt tvål, och innan du går till sängs, tvätta ansiktet och gör sedan en mask med tvålvatten i 10 minuter och du behöver bara torka ansiktet med en pappershandduk))) 0

2010-05-30 07:23, jamaica
Ja, och på den tredje dagen kommer bara kött att finnas kvar från ansiktet)))

2010-08-30 23:38, Ksyusha
På bekostnad av tvåltvål är detta ett mycket bra botemedel. Bara jag gör masken på kvällen, tvål och läsk. I 15 minuter.

2011-10-25 18:59, Galya
vilket verkligen hjälper. om hushållstvål tvättas. Oo

11.11.2011 02:39, Ruslan D..
Den här personen verkar håna dig, det kommer att bli mycket värre..

12/05/2013 07:06, dasd
innan du provar något på ditt ansikte, kolla detta botemedel på andra ömma platser "på handen"

19.01.2012 13:28, Sergey
Vänner! Vad är du? Se vad 72% av hushållen är. tvål. Dessa är 20% aktiva alkali + fettsyror av den andra kategorin. Även om det har antibakteriella egenskaper, är det inte för din hälsa. Var försiktig med dessa recept. Förstör ditt ansikte för livet och du måste bära permanenta masker för att skydda din hud från den yttre miljön.

2012-12-05 23:23, det spelar ingen roll
Inte! i inget fall att använda hoh. tvål är inte tillåtet! Det hjälper verkligen med akne, men om du inte senare vill ha breda porer och djupa rynkor, använd sedan andra sätt. Till exempel hjälper klorhexidin mig mycket bra. Finns på apotek, sjukhus. Det torkar naturligtvis huden, men finnarna försvinner på en dag. Använd klorohexedin på kvällen efter att ha tagit bort sminken

01.03.2012 08:57,.
prova en blodtransfusion, det hjälpte mig! Jag hade en sådan kurs, de tog blod från en ven och hällde det bara i röven är inte trevligt, men för det gav det ett resultat! På den första dagen 2mm i andra 4 i tredje 6 i fjärde 8 i femte 10 och sedan ner till 8 6 4 2 och det är allt kursen slutade och började hjälpa)

2013-06-17 13:28, Olga
Det är säkert! Det gjorde jag också.

2013-09-27 16:30, ferz
Men det hjälpte mig inte alls, jag tål bara det förgäves (det gör verkligen ont)

2014-12-19 22:13, främling
Tja, blodtransfusioner hjälper någon bra, någon gör det inte, min mamma gjorde det mot min syster, och sedan uthöll min syster inte till slutet ahah, ja, det hjälpte henne inte nu, hon behandlar bara akne med folkmetoder och förresten hjälper de mycket bra)

04/02/2010 16:15, Diana
Allt började för mig för 2 år sedan. Tidigare var mitt ansikte rent, men rent (avundsjuka). Mamma skickade mig till en hudläkare: Jag blev testad för maskar. hittade inget. Sedan på tarmdysbios. Hittade avvikelser, klippt bifidobakterier. Hon skrev till mig en skinoren salva, eftersom det fanns pigmentering från akne. Hjälpte. Även när jag gjorde 10 dagar darsonval.. Ansiktet förbättrades. men inte länge, och allt gick över igen. Under en hel vecka njöt jag av mitt rena ansikte i spegeln, men då började en katastrof och jag somnade. och så varje gång. Jag tänkte självständigt (tack vare Internet) vad som exakt händer med mitt ansikte, läser vad det är kopplat till. Jag ska gå till en endokrinolog. Även idag vill jag köpa klenzite. Jag vet inte om det är vettigt..

2010-04-13 09:44, Sergey
I mer än 5 år led han av en allvarlig form av sjukdomen. Akne lämnade inte mitt ansikte ensam. De uppträdde regelbundet och försvann ett tag. Inte salvor, inte kosmetologi hjälpte. För ett halvt år sedan blev jag allvarligt sjuk av kärlkramp och tog, enligt ordination av en läkare, Sumamed i kombination med en grupp vitaminer. Det är ett antibiotikum. I sex månader nu finns det inget spår av akne i mitt ansikte. Det visar sig att detta antibiotikum också bekämpar hudsjukdomar.

19.01.2012 10:46, Sergey17
Sumamed! Är det piller eller sirap? Hur mycket mg ska jag ta 500 eller 250? Och om jag inte är sjuk, kan jag ta det? Tack på förhand!

19.01.2012 13:18, Sergey
Sumamed (Sumamed). Antibiotikum. Finns i olika former. Farmakologisk verkan Sumamed är ett antibiotikum i makrolidgruppen. Bör endast tas enligt anvisningar från en läkare! Jag tog 500 mg kapslar (3 st) 1 st * 1 gång per dag (= 3 dagar) och sedan en vecka senare 1 st * 1 gång per vecka (= 3 veckor). Men jag upprepar bara som föreskrivs av en läkare. Gör inte självmedicinering! Det finns ett mycket bra terapeutiskt och profylaktiskt medel: fucidin. Det är ett antibakteriellt läkemedel. Efter extern användning av läkemedlet i form av en kräm eller salva tränger fusidinsyra bra in både genom skadad och frisk hud, medan systemisk absorption är låg. Visar inte biverkningar, förutom individuell intolerans mot läkemedlet. Jag rekommenderar att du använder en kräm, inte en salva. grädden absorberas väl och lämnar inte märken och överflödig glans på huden. Vid regelbunden användning (2 gånger om dagen uto / kväll, före läggdags, 3 veckor) se instruktionerna, effekten är fantastisk! Ren hud, utan utslag och akne, och då kan du börja återuppta kosmetisk hud etc. etc. Jag önskar er alla god hälsa! Jag rekommenderar starkt att inte självmedicinera! Ansiktshud är en reflektion av slemhinnan och floran i mag-tarmkanalen! Du kan allvarligt skada dig själv. Var noga med att konsultera en hudläkare och allergolog.

2012-07-29 14:41, Maria
Använd inte tjärtvål. Jag försökte, efter två dagar stänkte huden ännu mer, med allergisk akne. Även om det fanns väldigt få akne, bara på hakan och ströde över hela ansiktet, uttorkade denna tvål huden. Du kommer bara att förvärra situationen.

05/17/2013 17:01, Oksana
Sumamed är ett mycket starkt antibiotikum, när du måste använda det för andra ändamål (sjukdomar) KAN INTE HJÄLPA! Antibiotikaresistens kommer att utvecklas! Gör inte självmedicinering.

2013-01-27 22:57, Alena
När det gäller klenzit kan jag säga att det verkligen hjälper, jag hade hemska finnar i pannan och kinderna. Jag började använda Lenzit, allt gick bort. först bör kursen startas med "Klenzit-S", som används i cirka 1,5 månader, sedan gå till helt enkelt "Klenzit! Mycket bra, effektivt botemedel! Lycka till!

08/10/2014 13:54, ****
Calendula hjälper mycket bra, det är billigt och resultatet är synligt nästa dag, du kan fortfarande torka av det med vanlig alkohol och tvätta ansiktet utan att misslyckas, även på natten kan du applicera en varm (mycket varm) trasa på platsen där akne är och behålla den tills den blir kall, detta rensar spore ansiktet och dödar bakterier.

Bästa akne rättsmedel

Acne är ett av de vanligaste hudproblemen. Sådana utslag stör både män och kvinnor i olika åldrar. De kan vara både ensamstående och grupperade, men i alla fall vill deras ägare bli av med dessa neoplasmer så snart som möjligt. Även om akne inte utgör en allvarlig fara för människor ser de långt ifrån estetiskt tilltalande. Dessutom finns det många orsaker till utslag..

I vår artikel presenteras de bästa lösningarna för akne för läsarna. Några av dem säljs på apotek, andra i kosmetikaffärer, men alla gör ett bra jobb och hjälper till att rengöra huden så snart som möjligt. Dessutom kommer vi i slutet att analysera flera regler vars iakttagelse kommer att spara dig från irriterande utslag för alltid.

Bästa akne rättsmedel för tonåringar. TOPP 5

1. Ren linje Krämaktiv

Ganska populärt verktyg är inte förgäves att inta den första positionen i betyget. Det har en uttalad lugnande effekt, lindrar snabbt inflammation och förbättrar hudens tillstånd. denna kräm kan inte bota akne, men det gör att du kan bli av med dem under en tid.

Andra fördelar med produkten inkluderar de gynnsamma kostnaderna för alla Pure Line-kosmetika, samt möjligheten att applicera i ansiktet som en bas för smink. Dessutom bör det noteras den antiinflammatoriska och torkande effekten, som konsumenter ofta pratar om..

2. Skinoren

En högkvalitativ produkt gillas av kunder med en ganska snabb effekt och förmågan att bekämpa även ett svårt utslag. Det används ofta inte bara av ungdomar utan också av föräldrar, eftersom botemedlet till och med ger dem en ganska värdig effekt..

Det är särskilt nöjd med den aktiva substansen, som är azelainsyra. Få människor vet det, men i verkligheten har denna komponent många användbara åtgärder..

Några av dem kan noteras som ett exempel: antibakteriell, vitare, antiinflammatorisk och keratolytisk.

3. Baziron AS

Den produkt som många känner för reklam är känd för sin uttalade torkningseffekt. Det är tillåtet att använda det bara en gång om dagen, men om denna dos överskrids kan oåterkalleliga konsekvenser uppstå..

Även om produkten för en enda session per dag klarar uppgiften ganska bra.

Det eliminerar akne perfekt och mjukar och återfuktar dermis, bekämpar inflammation, rensar igensatta porer, exfolierar döda celler och hjälper överhuden att berikas med syre.

4. Regetsin

Ett utmärkt botemedel mot tonåren innehåller zink och hyaluronsyra, vilket i första hand lockar köpare. Det ger antiinflammatorisk verkan, vilket eliminerar eventuella lesioner.

Dessutom har kompositionen en regenerativ effekt och förbättrar funktionen av epidermala celler. Så här lockar produkten köpare och får mycket positiv feedback från dem..

5. Propeller

Att avrunda de fem produkter som är designade enbart för ungdomar är en kräm som ingår i kosmetikliljan för ömtålig hud under tonåren. Det gläder köpare med dess effektiva påverkan, liksom prisvärdhet när det gäller kostnad..

Den aktiva ingrediensen här är cincidon. Det beror på denna komponent att produkten enkelt klarar många uppgifter, till exempel: utjämning av tonen, minskad produktion av talg, eliminering av utslag, oavsett orsaken till deras utseende.

Det bästa akne botemedel för vuxna. TOPP 5

1. Baneocin

För det första är det antibakteriella pulvret bland de bästa aknemedlen för vuxna som är känt för konsumenter som en kvalitetseffektiv produkt. Det klarar både vanliga utslag och avancerad akne och till och med abscesser.

Detta verktyg tillhör den kombinerade kategorin, eftersom kompositionen innehåller så många som två antibiotikakomponenter. Det viktigaste med att använda läkemedlet är att applicera det på tidigare rengjord hud, varigenom det är möjligt att uppnå maximalt resultat..

2. Bepanten

Detta fantastiska botemedel hjälper inte bara med akne utan också i många andra situationer. Det klarar effektivt den inledande fasen av utslag och försummade. Kompositionen innehåller aktiva ingredienser som kan ge instrumentet tillräcklig näring. Dessutom gör produkten ett utmärkt jobb för att lindra inflammation, samt utjämna ärr kvar efter dermatit..

Recensioner av läkemedlet är oftast positiva, eftersom det har ett antal betydande fördelar: möjligheten att använda det för alla typer av dermatos, en ganska kraftfull desinfektionsegenskap, säkerhet för gravida kvinnor. Dessutom är möjligheten att köpa en produkt utan recept från en läkare också uppmuntrande..

3. Iktyol

En ganska populär salva anses vara ett av de mest effektiva läkemedlen i kampen mot olika utslag. Här fungerar den välkända ichtammol som en aktiv substans, som kan tränga in i de djupa skikten av integriteten och därifrån har de viktigaste åtgärderna: läkning, smärtstillande och antiseptisk.

Bland de positiva egenskaperna hos läkemedlet bör det noteras dess naturlighet och absoluta säkerhet för människors hälsa - det är därför det får användas även av blivande mödrar när de bär ett foster..

4. Erytromycin

En intressant salva är avsedd för extern användning. Det klarar uppgiften ganska effektivt och tillhör också kategorin säkert. Kommentarer till denna produkt är oftare positiva eftersom det är lätt att applicera på ytan och absorberas snabbt.

Dessutom, om kompositionen kommer på friska hudområden, kommer absolut inget hemskt att hända. Det enda som inte riktigt passar konsumenterna är den maximala behandlingen. Det når bara tre veckor, och för vissa människor räcker det inte för att helt bli av med utslaget..

5. Metronidazol

Den femte positionen i betyget är upptagen av en produkt som ordineras av läkare i händelse av särskilt allvarliga akne-situationer.

Av de främsta fördelarna bör följande punkter noteras: medlets oförmåga att inducera beroende av kroppen, den snabba penetrationen av de aktiva ingredienserna i de djupa skikten av epidermis, den terapeutiska effekten i inflammationsfoci, den snabba läkning av sår.

När det gäller de negativa egenskaperna, utmärker sig endast möjligheten till en fullständig eliminering av dermatit med hjälp av detta läkemedel endast i kombination med ett annat antibiotikum.

De bästa apoteksläkemedlen för akne. TOPP 5

1. Klorhexidin

Ett antiseptiskt preparat bör starta klassificeringen i denna kategori. Det säljs på apotek till låg kostnad men i olika former. Tillgängligt för kunder: färdig lösning, plåster och koncentrat.

I det här fallet får den färdiga lösningen användas som en tonic för ansiktet, eftersom den förutom att eliminera akne, klarar perfekt att förbättra det allmänna tillståndet för.

Fördelarna inkluderar också produktens oförmåga att irritera huden och dess desinficeringsegenskaper..

2. Levomekol

En av de billigaste produkterna gillas av kunderna för dess antimikrobiella och regenerativa effekter. Det säljs i form av en salva. En sådan produkt manifesterar sig effektivt när det är nödvändigt att behandla purulent-inflammatoriska hudsjukdomar..

Det är bäst att applicera salvan på själva problemområdena och inte på frisk hud. Och att fördela det jämnt över ytan är tillåtet både med fingrarna och med en servett.

Under graviditet och amning får läkemedlet användas, men beroende på den dos som indikeras av den behandlande läkaren individuellt.

3. Tinktur av ringblomma

Ett folkmedicin som många köpare känner till säljs i alla apotek. Det kostar nästan ett öre, men det spenderas sparsamt, och därför kommer en sådan produkt att räcka för långvarig användning av hela familjen. Tinkturen i sig har en uttalad torkningseffekt, varför det rekommenderas att applicera den punktvis. Huvudkomponenten i läkemedlet, ringblomma, förtjänar en stor ovation, eftersom det är hon som klarar av akne, minskar fettinnehållet i instrumentet och eliminerar inflammatoriska processer.

4. Quotlan

Inte det mest populära, men ganska effektiva botemedlet är utmärkt för de med akne i ansiktet och andra delar av kroppen. Det säljs till ett förmånligt pris i alla apotek. Det är tillåtet att använda det flera gånger om dagen, eftersom det inte finns någon tydligt tillåten dosering här och kompositionen kommer inte att skada instrumentet.

Det är på grund av detta som läkemedlet får användas även under graviditet och amning. Han gillas särskilt av patienter med förmågan att eliminera ärr, märken och fläckar som finns kvar efter akne.

5. Salicyl-zinkpasta

Finalen i denna kategori är zinkpasta med en starkt uttalad antiinflammatorisk effekt, som förstärks av en ytterligare komponent i kompositionen - salicylsyra.

Produkten visar sig ganska effektivt i kampen mot fläckar som finns kvar efter akne, liksom själva utslag. Dessutom gillar patienter och läkare i detta läkemedel den positiva effekten på inflammatoriska processer..

Bekvämligheten med att applicera kompositionen väcker inte mindre uppmärksamhet - den måste fördelas över hela problemområdet med ett tunt lager. Bland kontraindikationerna för användningen noteras endast graviditetsperioden..

De bästa folkläkemedlen för akne. TOPP 5

1. Soda

En välkänd livsmedelsprodukt, konstigt nog, gör ett utmärkt jobb med att rengöra huden från patogena bakterier. I små mängder är det mycket användbart och helt ofarligt. Det är tillåtet att förbereda masker och tvättvätskor på sodabasis..

Till exempel är en av de mest effektiva medlen en mask med 2 matskedar bakpulver, 5 stora matskedar honung och en sked mald kanel. Alla dessa komponenter måste blandas ordentligt och fördelas över problemområden i 8-13 minuter och sköljas sedan med kallt vatten.

Akne försvinner som regel efter 3-4 appliceringar av sådana masker.

2. Potatis

En annan populär livsmedelsprodukt är också bra för att ta bort akne i ansiktet och andra delar av kroppen. För att förbereda produkten måste du ta rå potatis, mala dem på ett vanligt rivjärn och blanda noga med ett kycklingägg. Den beredda blandningen bör appliceras dagligen på problemområden och lämnas i cirka 25 minuter. Procedurens frekvens är 1 gång varje dag.

3. Tranbär

Saften av denna produkt har också en positiv effekt på akne. Det är nödvändigt att pressa ut det med gasbind och torka det inflammerade utslaget med en flytande komposition. Proceduren är tillåten i 10 minuter dagligen.

Tranbär skadar inte huden, men masker baserade på det rekommenderas inte av specialister på grund av eventuell övertorkning av dokumentet.

4. Citronsaft

Inte mindre effektivt, men på något sätt farligt för huden, klarar produkten bra med akne, men samtidigt torkar den ut huden om dosen överskrids.

I händelse av ett kraftigt utslag rekommenderar experter att använda en citronskiva - de måste torka finnarna i en cirkelrörelse, men utan att trycka ner så att saften inte rinner ut. Och denna procedur kan utföras inte mer än en gång var tredje dag..

5. Kamomillblommor

Denna komponent är bra i bad. Det är på grundval av kamomillblommor som produkterna eliminerar föroreningar i porerna, liksom ackumulering av talg. När det gäller akne hjälper bad till att bli av med dem, oavsett orsak. Och beredningen är enkel - en matsked torkade blommor tillsätts till 3 liter kokt vatten och kokas i 5 minuter. Det ska ta upp till 15 minuter att höja ansiktet ovanför.

Bästa billiga akne botemedel på apoteket

En av de mer populära receptfria aknebehandlingarna är salicylsyra. Det säljs både i ren form och i många specialprodukter för hudvård. Det viktigaste att tänka på när du köper det är koncentration, eftersom det kan variera mellan 1-10 procent..

Produkten måste appliceras punktvis på problemområden. Det finns ingen mening med att behandla hela ytan på ansiktet, eftersom "rena" hudområden inte behöver det. I det här fallet är det tillåtet att använda syra högst tre gånger om dagen..

De viktigaste fördelarna med salicylsyra är följande:

- torkningseffekt;

- förstörelse av bakterier;

- aktiv kamp mot spår av akne efter att de försvunnit;

- reglering av talgutsöndring;

- eliminering av pormaskar.

Det är tillåtet att använda produkten på egen hand utan att få en remiss från en läkare. Men detta bör göras med noggrann efterlevnad av instruktionerna, för om dosen överskrids eller om vätskan hamnar i ”fel” område kan konsekvenserna bli oåterkalleliga..

Hur bli av med akne för alltid?

Det är mycket svårt att ständigt bekämpa utslag i ansiktet och andra delar av kroppen, eftersom detta måste göras regelbundet. Det är därför människor försöker bli av med hatad akne för alltid, och lyckligtvis lyckas de..

För dem som inte vet det finns 5 grundläggande regler, observera vilka det inte kommer att finnas några problem med huden och du kan inte tänka på utseendet på neoplasmer.

Ett program för eliminering av akne inkluderar:

Rätt näring. Mat har stor inverkan på hudens tillstånd. Mycket ofta märker människor uppkomsten av akne nästa dag efter att ha konsumerat mycket godis och fet mat..

Och för att bli av med dessa utslag är det nödvändigt att utesluta många rätter från den dagliga kosten: fet, kryddig, stekt, rökt.

Dessutom rekommenderar experter att ge upp mejeriprodukter, lagra godis, raffinerat socker, vitt ris, kaffe och starkt te, snabbmat, alkohol och högkvalitativa vetemjölprodukter..

Det är tillåtet att ersätta alla dessa faror med spannmål, mejeriprodukter, råa grönsaker, oraffinerad vegetabilisk olja, nötter, frön, smör, frukt, torkad frukt, svamp, baljväxter, vitlök och lök. När det gäller drycker kan grönt te, örtteer och cikoria konsumeras med måtta..

Hälsosam livsstil. Utöver konsumerade livsmedel påverkar sömnbrist och lång brist på aktivitet negativt på hudens tillstånd. För att klara av situationen bör du sova minst 8 timmar dagligen. Den andra viktiga punkten är fysisk aktivitet..

De bör också vara på schemat varje dag. Det kan vara både fullvärdiga träningspass och enkla promenader på gatan. Allt detta kommer inte bara att bli av med akne utan också förbättra blodcirkulationen och funktionen hos interna system och organ..

Besök hos läkaren. Om ett allvarligt akneutslag uppträder på instrumentet och inte enstaka finnar, bör du konsultera en läkare för undersökning.

För att eliminera problemet måste du ta reda på orsaken till dess förekomst, och detta kan vara en funktionsstörning i gallblåsan, tarmarna eller levern. Dessutom måste du testas för könshormoner, för på grund av deras kränkningar bildas vita subkutana neoplasmer..

Tar kosttillskott och vitaminer. Nästa faktor som påverkar hudens tillstånd är bristen på användbara element i kroppen. Idag är det svårt att få de nödvändiga komponenterna från vanliga livsmedelsprodukter, därför rekommenderas varje person att ta apotekets vitaminkomplex.

Vitaminerna E, A, B och C är särskilt viktiga för huden. Dessutom behöver kroppen en tillräcklig mängd kisel, svavel, selen, zink och omega-3.

Komplett hudvård. Det sista steget i att eliminera akne för alltid är korrekt hudvård. Under utsläppets aktivitet bör du överge dekorativ kosmetika och också avbryta användningen av krämer och lotioner.

Det är bäst att byta till naturliga produkter - vegetabiliska oljor, honung, lera, aloe geler - baserat på dem kan du göra masker som inte bara eliminerar akne utan också bidrar till en övergripande förbättring av hudens tillstånd. Det bör också noteras att du under inga omständigheter kan pressa akne på egen hand..

Detta kan göras av en extremt erfaren kosmetolog, som samtidigt väljer den mest effektiva och ofarliga skalningen, med hänsyn till egenskaperna hos instrumentet.

Rådgör med ett ACNE-botemedel. Verifierad!

Tonic, salva... vad som helst. Vad hjälpte? Det är önskvärt inte från pop clerasil eller wedge clea, utan mer medicinska. De säljs på apoteket, men vilket botemedel är bättre?)) Vem har vilken erfarenhet? Skriv vad du kämpade och hur effektivt.

Omedelbart säger jag STOR TACK till alla.

Användarkommentarer

Få människor vet om enterosorption för akne. Här är det välskrivet om detta http://www.medlinks.ru/article.php?sid=82487

Serie av medel Master Herb från TIande. Min vän tog en tvist med säljaren) säljaren lovade henne att returnera pengarna om hon inte hjälpte henne. Som ett resultat såg jag henne inte på en månad, och en månad senare när jag såg henne kunde jag inte tro på mina ögon. Ansiktet var perfekt. Så jag rekommenderar https://www.baby.ru/goto?url=http%3A%2F%2Ftiande.ru%2Fcatalog%2Fdlya_lica%2Fproblemnaya_kozha%2Fakne%2F153313%2F%3Freferral%3D @@ 8919e92fa275bemedb3d & 8919e92fa275dcf1b1b6b3aab0e9b067 & utm_source = alla Denna serie har ett handfat, jag personligen använder den bara. Stramar porerna perfekt. och tar bort överflödigt fett från ansiktet.

Du måste gå till en kosmetolog för städning av Holy Land. Kosmetologen kommer att titta på vilket problem din hud har: för oss är akne någon inflammation, men i själva verket ser de ut i ett komplex. Beror på hudtyp, porernas bredd och djup, lokalisering, orsaker etc. Med folkmedicin torkar du huden, som börjar intensivt producera fett - och allt i en cirkel. Jag led i fyra år - salvor, krämer, apotek, folk, passerade hormoner, svällde tarmarna - friska. Dessa rensningar hjälpte, effekten direkt efter den första, som i reklam. Sedan en gång var 1,5-2-2,5 månader och vald vård speciellt för min hud. Det är okej nu. I Moskva är en sådan rensning 3,5-4 tusen. Men det är värt det.

akne har klättrat i ett år, förmodligen förstod jag inte ens hur jag skulle hantera det, för det har aldrig funnits sådana problem. Figachila till och med jod, ett par gånger fick brännskador. Baneocin hjälpte mer eller mindre och sparsamt, men igen, på ett ställe kommer du att läka, på ett annat kommer det att komma ut. Jag gick dumt för första gången i mitt liv för en global ansiktsrengöring till en kosmetolog. Ja, den första veckan uppträdde huden otillräckligt, de gjorde en pilling för mig, så den gled i strimlor, små finnar dykt också upp i 10 dagar, ja, lite mer än en vecka. Och sedan tog det av som en hand, i tre månader lider jag inte alls, mitt ansikte är rent. Ja, kosmetologen kommer att rekommendera dig att testa för fästingar och hormoner, men jag visste att allt var normalt med detta, så jag brydde mig inte

i en flaska kalendulatinktur, krossa en förpackning (10 flikar) acetysalicylsyra, lös upp och torka av ansiktet. Hjälper bra